Elfsteden op de fiets

vrijdag 15 tot vrijdag 22 juli 2022

De tocht der tochten is bekend van kou en ontberingen. In juli rekenen wij op zon en hebben we fijne hotels inclusief diner geregeld. We fietsen langs pittoreske (11!) steden, dorpjes, wateren en weilanden. De Elfstedenroute is een route op zich.

Het wordt een flinke sportieve prestatie. Een tocht van ongeveer 250 km. De lunches nuttigen we ’s middags op de route en ’s avonds strijken we neer in luxe hotels waar de bagage en eventuele rolstoel voor je klaar staat. En elke avond een diner geserveerd wordt. Op elke overnachtingsplek is ook gelegenheid om de stad te verkennen en terrasjes aan te doen.

My Way staat voor groepsreizen. Dat geldt voor deze reis des te meer. Samen uit is samen thuis. De begeleiders fietsen mee. Maar kunnen ook helpen fietsen/duwen/slepen. Als één groep komen we over de eindstreep! Het voltooien van de fietstocht is jouw prestatie, de begeleiding zal op alle vlakken ondersteuning en hulp bieden. En als het dan onverhoopt toch niet lukt om de etappe af te maken, is er eventueel een bezemwagen beschikbaar om jou en je fiets naar het volgende hotel te brengen.

Ted (bestuurslid bij My Way) is 3 jaar geleden naar Friesland verhuisd. Hij is er een bed and breakfast begonnen. Na 3 jaar hard werken is het tijd om zijn nieuwe woonomgeving te verkennen. Op de fiets met My Way. Ga mee op deze fantastische fietstrip?

 

It giet Oan!

Volledige programma

We verzamelen 15 juli in Franeker bij de B&B van Ted om de volgende dag richting Dokkum te fietsen. Gelijk al een flinke etappe die de schaatsers ook wel “de hel van het noorden” noemen. Gelukkig is het zomer en zal de temperatuur een stuk aangenamer zijn. Na ongeveer 45 km komen we aan bij ons eerste hotel. Dit is ook gelijk onze langste etappe van de hele reis. Je bagage, eventuele rolstoel  èn het diner staan dan voor je klaar.

Van Dokkum gaan we naar Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland en in 2018 de culturele hoofdstad van Europa. Leeuwarden heeft alles te bieden op gebied van winkeltjes, terrassen, cultuur en historie. Na Leeuwarden volgt Sneek. Vooral bekend om z’n watersport week. Sneek heeft een gezellige oude binnenstad. De volgende dag vertrekken we vanuit Sneek naar IJlst en vervolgens naar Sloten om halverwege Stavoren de volgende accommodatie aan te doen. Na Stavoren, een belangrijke oude havenplaats gaan we via Hindeloopen naar Workum. De laatstgenoemde plaatsen kenmerken zich door hun rijke historie en klassieke gebouwen. Onze laatste etappe wordt beslecht via Bolsward en Harlingen. Hier kunnen we nog een leuke brouwerij aandoen om opgewarmd terug te fietsen naar Franeker voor de uitgebreide barbecue en afscheidsavond. Op 22 juli nemen we met een Oant sjen! afscheid van elkaar waarna iedereen op eigen gelegenheid weer naar huis gaat. 

Overige informatie

De kosten voor de reis bedragen €1.050,-. Dit is inclusief overnachtingen, ontbijt, lunch, diner, drankjes tijdens de maaltijden, routekaart en bagage- en rolstoelvervoer tijdens de route.

Iedereen zorgt zelf voor een passende fiets. My Way heeft contact met de bouwers van aangepaste fietsen en is bereid te bemiddelen. Wil je graag op een duo/tandem/elektrisch ondersteunde fiets samen met een begeleider? Dat kan uiteraard ook.

We volgen de geldende regels wat betreft Covid-19. My Way heeft in 2021 hierover beleid vastgesteld. Informatie daarover is hier te vinden. 

 

Voor alle vragen en inschrijvingen kun je Ted mailen via reisleider@mywayreizen.nl. Ted woont alweer 3 jaar in Friesland. Ook voor Ted wordt dit de eerste keer dat hij deze tocht gaat fietsen. Hij wil dat graag samen met jou doen!

Schrijf je nu in voor deze reis!

Schrijf je in op deze reis via onderstaand formulier. De inschrijving is na verzending nog niet definitief. My Way Reizen probeert voor iedere reis een leuke gemengde groep samen te stellen. Als er onvoldoende inschrijvingen zijn dan kunnen we de reis helaas niet door laten gaan. Moedig dus je vrienden aan om ook mee te gaan!