Oude vrienden, nieuwe ideeën

My Way is voor veel vrijwilligers de eerste èchte ontmoeting met mensen met een lichamelijke beperking. We hebben geleerd dat die ontmoeting indruk maakt. Zoveel indruk, dat we graag onze vrijwilligers daarop willen voorbereiden. Dat doen we dan ook. We staan stil bij het mogelijk ongemak dat een vrijwilliger in het begin kan hebben bij lichamelijk contact. We delen ervaringen over het tè behulpzaam willen zijn zonder te vragen wat de ander nodig heeft. En we vertellen over wat het zijn van vrijwilliger heeft betekend voor de vrijwilligers zelf.

En die impact kan mij dan weer verrassen. Ondanks dat ik nu al 20 jaar vrijwilliger ben voor de stichting. Ondanks dat ik erop voorbereid ben.

Die impact heeft vele gezichten. Van kleine keuzes tot grote plannen. Maar altijd is het gevolg dat er ineens aandacht ontstaat voor de doelgroep waar die er eerst niet of slechts onbewust was. Die aandacht kan bestaan uit het oogcontact in de rij bij de supermarkt. Of iets groters.

Zo hebben een aantal oud-vrijwilligers bedacht om een eigen stichting op te richten. Ze hebben de stichting de mooie naam Parelkwekerij gegeven. Met het idee dat persoonlijke ontwikkeling en reizen samengevoegd worden in één concept. Je zou zeggen: dat ligt niet ver bij My Way vandaan. Klopt. Behalve dat wij geen prijs kunnen noemen voor het effect dat een reis heeft op jouw leven. We rekenen er niets voor, maar rekenen er wel op. Want impact is er altijd.

 

Omdat ons doel is de wereld toegankelijker te maken, steunen we iedereen die iets doet dat daaraan bijdraagt. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op hun website.